Почетна

Зоран Џорлев, Професор по виолина и магистер по фолклористика. Роден е на 10.01.1967 во Струмица.

Виолината ја изучува во основното и средно музичко образование во ДМБУЦ Илија Николовски-Луј Скопје.
Во 1990 год. дипломира виолина на Факултетот за музичка уметност во Скопје.

– Работи 14 години во оркестарот при Македонската опера и балет каде што во истиот последните 3 години (пред да замине во ДМБУЦ) работи и како заменик концерт мајстор;

– Член на младинскиот камерен оркестар при МММ под раководство на проф. маестро Фимчо Муратовски, како заменик и концерт мајстор;

– Член на Македонскиот камерен оркестар под раководство на маестро Ванчо Чавдарски;

– Член на многу камерни оркестри и македонска филхармонија;

Повеќе[/vc_column_text][/vc_column]

Дискографија

Гласот на виолината


Не кажувај либе…


Evergreen world music


ВИДЕО

[/vc_row]

Најнови Вести