Овде може да ја најдете галеријата на Зоран Џорлев

ГАЛЕРИЈА

Овде може да ги најдете статиите за Зоран Џорлев

СТАТИИ

Овде може да ги најдете наградите кои ги има добиено Зоран Џорлев

НАГРАДИ

Почетна

БИОГРАФИЈА

dzorlev-foto(1)Зоран Џорлев, Професор по виолина и магистер по фолклористика. Роден е на 10.01.1967 во Струмица.

Виолината ја изучува во основното и средно музичко образование во ДМБУЦ Илија Николовски-Луј Скопје.
Во 1990 год. дипломира виолина на Факултетот за музичка уметност во Скопје.

– Работи 14 години во оркестарот при Македонската опера и балет каде што во истиот последните 3 години (пред да замине во ДМБУЦ) работи и како заменик концерт мајстор;

– Член на младинскиот камерен оркестар при МММ под раководство на проф. маестро Фимчо Муратовски, како заменик и концерт мајстор;

– Член на Македонскиот камерен оркестар под раководство на маестро Ванчо Чавдарски;

– Член на многу камерни оркестри и македонска филхармонија;

Повеќе

Дискографија

Гласот на виолината


Не кажувај либе…


Evergreen world music


ВИДЕО

Најнови Вести